
Cara membuatnya:
- Siapkan loyang pembakar. Lapiskan dengan kertas minyak. Sapukan dengan mentega hingga rata. Taburkan sedikit tepung gandum dan
ratakan. Letakkan ke tepi. - Masak krim kental di atas api yang kecil. Sentiasa kacau agar krim tidak berketul. Masukkan coklat masakan dan kacau sehingga sebati.
Angkat dan ketepikan. - Pukul mentega dan gula pasir hingga kembang. Masukkan kuning telur dan putih telur sedikit demi sedikit sambil terus memukul adunan
hingga kembang. - Masukkan tepung gandum dan serbuk coklat secara berganti-ganti sambil dipukul hingga sebati.
 - Tuangkan adunan krim pekat dan kacau perlahan-lahan.
 - Tuangkan adunan ke dalam loyang dan ratakan. Bakar dalam selama 45 minit.
 - Angkat adunan yang telah masak dan sejukkan.
 - Keluarkan adunan dari loyang dan hias dengan coklat yang telah dipotong panjang. Taburkan dengan serbuk coklat.
 - Potong mengikut selera anda. Hidangkan.
 
0 ulasan:
Catat Ulasan