Selasa, 24 November 2009

Cara Penyediaan Kek Marble Keju Klasik



Cara Membuat Base:

  1. Masukkan kesemua bahan-bahan tadi ke dalam mesin pengadun dan gaulkan rata.
  2. Setelah siap angkat dan masukkan ke dalam acuan dan tekan-tekan supaya ia mampat.

Cara membuat kek:

  1. Pukul krim keju bersama-sama gula sehingga lembut dan kembang.
  2. Masukkan kuning telur dan telur dan pukul hingga kembang dan sebati.
  3. Campurkan tepung jagung dan krim putar dan kacau hingga sebati.
  4. Masukkan ke dalam adunan yang pertama tadi dan gaul rata.
  5. Setelah sebati keluarkan dari bekas adunan dan masukkan ke dalam acuan yang telah dialaskan dengan campuran biskut dan mentega.
  6. Tuangkan coklat cair ke atas kek dan kacau sedikit dengan menggunakan lidi atau kayu penyepit.
  7. Bakar pada suhu 150°C selama 40 minit. Hiaskan mengikut kesukaan.

0 ulasan:


Blogspot Template by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and Supported by ArchitecturesDesign.Com Beautiful Architecture Homes