
Cara Pembuatan:
- Pukul gula dan mentega sehingga kembang dan masukkan telur perlahan-lahan.
 - Gaulkan kacang walnut, lobak merah, tepung, serbuk penaik, jus limau, sedikit garam dan esen vanila sehingga rata.
 - Campurkan bahan-bahan tersebut ke dalam adunan yang pertama dan gaul rata.
 - Setelah adunan siap tuangkan ke dalam acuan yang telah disapukan dengan sedikit mentega dan di alas dengan kertas minyak.
 - Bakar pada suhu 180°C selama 45 minit.
 - Setelah siap sejukkan kek dan sapukan krim mentega di atasnya dengan rata. Hiaskan dengan lobak kecil yang diperbuat daripada
marzipan. 
Cara membuat krim mentega:
- Gula dan putih telur dimasak menggunakan "double boiler" sehingga gula larut.
 - Apabila gula telah larut masukkan ke dalam mesin pengadun dan pukul hingga kembang dan sejuk.
 - Kemudian masukkan mentega dan pukul hingga sebati.
 
0 ulasan:
Catat Ulasan